Erasmus+ logo

Novosti

26.02.2023. u Nazarju, Slovenija, održan je deveti sastanak predstavnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštituta za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, a koji su partneri na projektu Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL).

Sastanak Nazarje 26.02.2023

Tijekom sastanka raspravljena je završena pilotska edukacija projekta te potrebne prilagodbe izrađenih pisanih i audio-video edukacijskih materijala i web platforme. Također, partneri su dogovorili daljnje detalje vezane uz aktivnosti koje se u naredna dva dana održavaju u Nazarju i Velenju, a odnose se na Konferenciju o pristupačnosti i korištenju digitalnih tehnologija osoba s intelektualnim teškoćama.

Sastanak Tuhelj 19.01.2023

Tijekom sastanka raspravljena je do sada provedena pilotska edukacija projekta te potrebne prilagodbe izrađenih pisanih i audio-video edukacijskih materijala. Dogovoreno je održavanje završne konferencije projekta i stručnog skupa na temu Pristupačnost i korištenje digitalnih tehnologija osoba s intelektualnim teškoćama koji će se održati 27. i 28. veljače 2023. u Nazarju i Velenju u Sloveniji.

U Puli je trećeg i četvrtog studenog 2022 održan sastanak predstavnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštituta za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, a koji su partneri na projektu Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL).

Sastanak Pula 4.11.2022 Sastanak Pula 3.11.2022

Tijekom sastanka pregledani su izrađeni radni materijali te dogovorena daljnja izrada video i edukativnih materijala. Također, dogovoreni su daljnji koraci vezani uz pilotsku edukaciju vezanu uz učenje korištenja digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu osoba s intelektualnim teškoćama za 30 učesnika koje rade s ovom korisničkom skupinom.

Treći sastanak bio je u Puli 25.07.2022. Na njemu su pregledani edukacijski materijali pripremljeni za pilotsko obrazovanje. Nakon razmatranja dogovoreno je da se postave na web platformu te da se koristeći iskustva koja će se pridobiti pri realizaciji pilotskog obrazovanja pripremi konačna verzija dokumenta. Razmatran je i koncept web platforme. Nakon rasprave prihvaćen je koncept i dogovoreno je da web platforma bude spremna za korištenje do 30.09.2022. Partneri su se dogovorili za pripremu izvješća o napredovanju projekta

Sastanak Pula 25.07.202.2

Na drugom sastanku u Puli 28,06,2022 razmatrano je napredovanje projekta . Utvrđeno je da se aktivnosti odvijaju skladno sa terminskim planom. Partneri su posebno pregledati analizu potreba korisnika, i stanje na području digitalnih vještina osoba sa intelektualnim teškoćama. Na osnovu ova dva dokumenta prihvaćen je program obrazovanja koji će se realizirati tijekom pilotskog obrazovanja odabranih učesnika u Sloveniji i Hrvatskoj. Dogovoreno je da sastanak u široj skupini održi u Puli prije početka pilotskog obrazovanja u rujnu ili listopadu 2022.

Sastanak Pula 28.06.2022.

Prvi sastanak projektnog tima održan je u Tuheljskim toplicama 12.3.2022. Prisustvovali su predstavnici svih partnera. Na sastanku je pregledana prijava projekta, razmatrani su zadaće koje moraju obaviti pojedini partneri. Razmatran i prihvaćen je način praćenja napredovanja projekta i komunikacije na projektu. Dogovoreno je da se web stranica projekta izradi na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku, dok će web platforma biti na hrvatskom i slovenskom jeziku.

Sastanak Tuhelj 12.03.2022